Skip to navigation Skip to main content
53358 - Recept: Aperol Spritz ijs (3)

Een van onze favoriete drankjes tijdens de wintersport is absoluut Aperol Spritz. Niets is lekkerder dan op een terras in de sneeuw met het zonnetje op je gezicht aan zo'n lekker fris drankje lurken. Aperol Spritz is natuurlijk ook heerlijk verkoelend voor de zomerdagen en wij kennen nog een leuke variant die je van dit fijne zoete drankje kunt maken. Wat dacht je van Aperol Spritz ijs? Gewoon om zelf te maken. Ideaal met het warme weer! Lees hier het recept voor Aperol Spritz ijs.

Aperol Spritz ijsjes

Niet alleen de cocktail, bestaande uit Aperol, prosecco en bruiswater is eenvoudig om zelf te maken, ook het maken van de ijsjes is geen hogere wiskunde. Zo kun je ook 's zomers op hete dagen een beetje het wintersportgevoel in huis halen. Want hoewel het best een lekker fris zomerdrankje is, brengt de smaak van Aperol ons uiteraard in gedachten weer even terug in de bergen. In dit blog vind je drie verschillende manieren om Aperol Spritz ijs te maken. Je kunt er een waterijsje van maken voor een koel tussendoortje, maar je kunt er ook roomijs of sorbetijs van maken. Leuk om als toetje te serveren bij een diner! Hieronder vind je drie verschillende recepten voor het maken van Aperol Spritz ijs.

Recept 1: Aperol Spritz waterijsjes

Een makkelijker (en lekkerder) ijsje maken kan niet. Wat je ervoor nodig hebt en hoe je het moet maken:

Ingrediënten (voor 6 ijsjes):

  • 40 g kristalsuiker
  • 120 ml Aperol
  • 120 ml bruiswater
  • 120 ml (bloed)sinaasappelsap
  • 130 ml prosecco of cava
  • 1 schijfje sinaasappel in kleine stukjes gesneden

Bereidingswijze:

Doe alle benodigdheden in een maatbeker en mix de ingrediënten goed door elkaar. Vervolgens giet je de vloeistof in de ijsvormpjes en leg je ze in de vriezer. Je moet er wel even voor uittrekken, want pas na een uur of acht zijn ze klaar. Doe dit dus een avond van tevoren, zodat je de dag erna ervan kunt genieten. Eet smakelijk!

 

Recept 2: Aperol Spritz roomijs

Ook het maken van roomijs met Aperol Spritz smaak is iets wat je heel gemakkelijk thuis kunt proberen. Wat je ervoor nodig hebt en hoe je het moet maken:

Ingrediënten (voor 1 liter ijs):

  • 75 ml Aperol
  • 75 ml prosecco
  • 305 ml gecondenseerde melk
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml opgeklopte slagroom
  • 1 sinaasappel

Bereidingswijze:

Rasp de schil van de sinaasappel en doe het schaafsel in een kom samen met de gecondenseerde melk en de mascarpone. Roer het vervolgens tot één geheel. Doe nu de Aperol en de prosecco erbij en roer het allemaal goed door elkaar. Als het goed gemixt is, kun je voorzichtig de geklopte slagroom erdoorheen spatelen. Giet daarna het mengsel in een vorm en laat het de hele nacht in de vriezer staan. De dag erna is het ijs klaar om geserveerd te worden. Leuk met een schijfje sinaasappel!

Recept 3: Aperol Spritz sorbetijs

Iets uitdagender, maar ontzettend lekker, is het maken van sorbetijs. Let wel dat je een ijsmachine nodig hebt om dit te kunnen maken.

Ingrediënten:

  • 375 ml prosecco
  • 60 ml Aperol
  • 180 ml bruiswater
  • 180 ml verse sinaasappelsap
  • 150 g suiker
  • 1 el citroensap
  • 1 el suikersiroop

Bereidingswijze:

Doe de prosecco samen met de suiker en het suikersiroop in een steelpannetje en breng het geheel aan de kook. Blijf terwijl het kookt roeren totdat de suiker volledig is opgelost en laat het daarna zachtjes nog 10 minuten even doorkoken. Vervolgens kun je de pan van het vuur afhalen en giet je de Aperol, bruiswater, citroensap en sinaasappelsap erbij. Roer het mengsel door elkaar en laat het afkoelen. Laat het geheel daarna een nacht in de vriezer staan. De volgende dag giet je het mengsel in de ijsmachine, dat je laat draaien totdat je ziet dat het de structuur van sorbetijs krijgt. Vervolgens moet het ijs nog één nacht in de vriezer alvorens je het (aan je gasten) serveert. Heerlijk!

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.